Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvanaest jemenskih vojnika i 24 pobunjenika ubijeno je u žestokim sukobima na sjeveru zemlje, usprkos najavi vlasti o hitnom sporazumu o zaustavljanju rata, rečeno je u četvrtak iz vojnih izvora.


Sukobi se odvijaju od srijede u području Sade (240 km sjeverno od Sane) kao i na bojišnicama Harf Sufian i Malahid, blizu granice sa Saudijskom Arabijom, istaknuli su ti izvori prema kojima jemensko zrakoplovstvo pojačava napade na pobunjeničke položaje. 'Petorica vojnika i 13 pobunjenika ubijeno je u žestokim sukobima nakon brze ofenzive pobunjenika na bojišnici Harf Sufian', kazao je taj izvor.

Osim toga, sedmorica vojnika i 11 pobunjenika ubijeno je u sukobima u okolici Sade, prema istom izvoru. Vojska i pobunjenici sukobili su se usprkos objavi jemenskog dužnosnika o hitnosti sporazuma između vlasti i šijitskih pobunjenika od srijede, s obzirom da je pobuna prihvatila šest uvjeta koje je vlada postavila oko prekida vatre. (Hina)

Vezani članci Treća masovna pucnjava u SAD-u u dva tjedna 02 Masakr u Kaliforniji: U poslovnoj zgradi ubijeno četvero ljudi, među njima i dijete Slika nije dostupna U 24 sata na istoku Ukrajine ubijeno 7 vojnika, 33 ranjena