Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri platna Pabla Picassa, od kojih svako prikazuje jednu od njegovih ljubavnica, prodana su jučer za 42 milijuna funta (351,5 milijuna kuna) na dražbi aukcijske kuće Christie's u Londonu.


Portret Dore Maar, ljubavnice i muze Pabla Picassa, naslikan 1937. godine prodan je za 17,9 milijuna funta, daleko više od procjene. Naslikana neposredno nakon početka Drugog svjetskog rata, 'Žena koja sjedi u plavoj haljini', nije viđena u javnosti od izložbe u Švicarskoj 1967.

'Zaspala mlada žena', portret Picassove ranije ljubavnice Marie-Therese Walter iz 1935. postigao je cijenu od 13,5 milijuna funti. Treće platno 'Bista Francoise', portret Francoise Gilot, prodano je za 10,6 milijuna funti. Djelo iz 1946. prikazuje Picassovu ljubavnicu iz četrdesetih godina s kojom je imao dvoje djece. (Hina)

Vezani članci Boris Johnson cijepio se AstraZenecom 02 Boris Johnson cijepio se AstraZenecom: ''Nisam baš ništa osjetio'' Bdijenje za ubijenu Sarah - 2 Policija se sukobila s ožalošćenima i prosvjednicima u Londonu na bdijenju za ubijenu Sarah