Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čak trećina hrane koja se na godinu proizvede u svijetu, baci se ili propadne.


Prema izvještaju UN-ove organizacije za hranu i poljoprivredu, riječ je o milijardu i 300 milijuna tona hrane. U zemljama u razvoju problem su gubici zbog podbačaja roda ili loše infrastrukture.

Vezani članci Užasna hrana Cure se požalile: ''Tražila sam dečka da napravi ručak, a dobila sam... ovo'' Začini, ilustracija Sve na jednom mjestu: Pogledajte koji su sve proizvodi u zadnje vrijeme povučeni s polica trgovina

U razvijenim zemljama pak najveći problem je bacanje jestive hrane od strane potrošača i kupaca. Brojka je posebno zabrinjavajuća s obzirom na to da više od 900 milijuna ljudi u svijetu pati od gladi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju