Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srpanjsko ispitivanje javnog mnijenja u Srbiji pokazuje kako trećina ispitanika izručenje haškog optuženika Ratka Mladića smatra suprotnim državnim interesima.


Oko 22 posto ispitanika u cijelosti podržava izručenje, dok njih gotovo 50 posto kažu kako ne mogu odgovoriti na pitanje, javlja beogradski radio B92. 

Vezani članci Melania Trump (Foto: AFP) Nije viđena u javnosti od 10. svibnja: Melania Trump neće se pojaviti na dva nadolazeća događanja Slika nije dostupna TSIPRAS SE OGLASIO 'Referendum će se održati!'

Analičari ukazuju na to kako je za stajalište gotovo polovice građana Srbije najvažnije što o tom pitanju misle u vrhu vlasti.

Upravo ti neodlučni trebali bi biti ciljna grupa ukoliko vlasti žele s uspjehom provesti medijski dio Akcijskog plana za okončanje suradnje s Haškim sudom, izjavila je utorak Svetlana Logar iz beogradske agencije Strategic marketing.

"Iako s vrha vlasti poručuju kako kampanja, kojom se građanima šalje poruka da je suradnja s ICTY-jem nužna, traje od prošle godine, poruke koje su stizale bile su nejasne i kontradiktorne", rekla je Logar. Također je ocjenila kako je rezultat toga zbunjena, čak uznemirena javnost.

Napomenula je kako su političari vjerojatno u strahu od biračkog tijela slali toliko nejasnih poruka i smatra kako je možda i posljednji tren da baš oni jasno kažu tko je Ratko Mladić, što se događalo, je li on heroj kojeg se pod pritiskom izručuje Haagu ili postoje dokazi za njegovu krivnju pa treba odgovarati za ratne zločine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju