Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Kremlju

Treća Putinova inauguracija: Opet prisegnuo za predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Putin svečano je prisegnuo i time službeno preuzeo dužnost predsjednika u ponedjeljak u Velikom dvorcu u Kremlju u nazočnosti oko tisuća uzvanika, javljaju ruski mediji.

On je na dužnosti predsjednika zamijenio Dmitrija Medevedeva koji je bio na čelu države posljednje četiri godine. Ovo je već treća Putinova inauguracija, ali prvi put dobija šestogodišnji mandat.

Putin je položio prisegu na primjerku Ustava koji se čuva u predsjedničkoj knjižnici u Kremlju, a na kojemu je već polagao prisegu 2000. i 2004. godine. Na taj Ustav zakleli su se i Boris Jeljcin 1996. i Medvedev 2008. Polaganje prisege smatra se trenutkom stupanja na vlast novoga predsjednika.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

>> Moskva: Više od 250 uhićenih na prosvjedima protiv Putina

U skladu s tradicijom, na inauguraciju nisu pozvani predsjednici stranih država, a prema protokolu, na popisu uzvanika su veleposlanici akreditirani u Moskvi, članovi Vijeća Federacije, zastupnici Dume i članovi Ustavnog suda.

Povodom inauguracije u središtu Moskve su pojačane mjere sigurnosti. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene