Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Zbog ozljede koju je zadobio tijekom team buildinga u organizaciji firme 2019. godine, Michael Brockie tuži svog poslodavca, kompaniju PricewaterhouseCoopers (PwC).


Michael Brockie tvrdi da se ozlijedio tijekom "pub golfa" koji je za svoje radnike organizirala kompanija, a od nje traži 200.000 funti što je oko 1,7 milijuna kuna odštete i optužuje ju za nemar prema radnicima. 

Naime, tvrtka je za team building zamislila u obliku ''pub golfa'' odnosno "izleta" po lokalnim pubovima koji je zamišljen kao igranje golfa, no umjesto obilaženja rupa po terenu, radnici su obilazili pubove.

Brockie je sudjelovao u noćnom pohodu tijekom kojeg je zadobio ozljedu glave zbog koje je početkom 2019. bio u induciranoj komi, a i danas, tvrdi taj 28-godišnjak, osjeća ustrajne kognitivne simptome.

Pride zastava u Hamburgu Iskupljenje za desetljeća diskriminacije: Njemački zastupnici izglasali odštete gej vojnicima

 U tužbi stoji da su djelatnici PwC-a bili ''poticani'' na ''pub golf'' što je uključivalo obilazak devet pubova gdje su ih ''hrabrili'' konzumirati posebna alkoholna pića.

Radnici koji bi u najmanje gutljaja popili alkohol dobivali bi najbolje rezultate koji su se kasnije printali na kartice i dijelili po uredu.

Brockie je bio toliko pijan da se nakon 10 sati navečer više ničega ne sjeća, a pronađen je kako leži na cesti s teškom ozljedom glave nakon što je pao.

''Doktori i policija došli su do zaključka da sam pao ne koristeći ruke za ublaživanje pada pa sam završio udarivši glavom o pod. Sliedeća stvar koje se sjećam dogodila se četiri tjedna kasnije”, kazao je Brockie, piše Guardian.

Njegova ozljeda rezultirala je uklanjanjem polovice lubanje i vraćanjem na posao tek pola godine kasnije, a doktori su ga opisali kao ''hodajuće čudo'' nakon što se oporavio od takve ozljede.

Divlja svinja Noćna mora vozača, nalet na divljač nosi golemu štetu: "Sama sam morala popraviti automobil"

U tužbi protiv PwC-a navodi se da je postojao pritisak od pohađanja team buildinga i da pravila nisu bila samo ohrabrivanje, nego i poticanje na natjecanje ekscesivnim, brzim i prolongiranim konzumiranjem alkohola tijekom dužeg vremenskog razdoblja od 18 sati.

U pozivnici jednog od menadžera kompanije, kako se navodi u dokumentima, stoji: ''Očekujem apsolutnu posjećenost od strane svih koji su došli prošle godine. Ništa manje od pisma potpisanog od strane certificiranog medicinskog djelatnika nije dovoljno dobra izlika''.

"Kao odgovoran poslodavac, predani smo pružanju sigurne, zdrave i inkluzivne kulture za sve naše zaposlenike. Također očekujemo od svih koji posjećuju društvena događanja da budu odgovorni i da se brinu za vlastitu sigurnost i sigurnost drugih", poručili su iz kompanije, piše Financial Times, a sudski postupak je u tijeku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju