Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Thompson, koji je od strane Simon Wiesenthal Centra optuživan za glorificiranje nacionalizma i fašizma, u Torontu će održati koncert na tajnoj lokaciji, kako bi izbjegao demonstracije i prosvjede', piše kanadski The Globe and Mail.


Thompsonov koncert provotno je trebao biti održan u dvorani Koolhause u Torontu. Marija Blažanin, pjevačeva kanadska menadžerica, nije ni demantirala ni potvrdila hoće li se koncert održati na prvotno predviđenom mjestu, već je za The Globe and Mail izjavila kako je lokacija za sada tajna. 

Vezani članci Ilustracija Ustavni sud još jednom ustvrdio: "Za dom spremni" je ustaški pozdrav i nije u skladu s Ustavom Joško Klisović Nižu se reakcije na odluku o pokliku ZDS, SDP želi da se presuda anulira: ''Ona je skandalozna, protivna zakonima i Ustavu i ne može opstati''

Blažanin je naglasila kako će svi oni koji su kupili kartu o svemu biti obaviješteni u nedjelju ujutro putem e-maila i na nedjeljnim misama u crkvama hrvatske zajednice u Torontu. Dodala je kako pripreme za Thompsonov drugi koncert u Kanadi, odnosno u Vancuveru, idu prema planu. 

>> Simon Wiesenthal traži od njujorške nadbiskupije distanciranje od Tompsona

>> Thompsonova glazba krši kanadske zakone?!

Kanadski mediji pišu kako Thompson i njegov bend propagiraju etničko čišćenje pozivajući se na ustaška načela te na svojim koncertima šire govor mržnje. Sve to 'začinjeno' je fotografijama s Thompsonovih koncerata prepunih fašističkih simbola. 

'Ta djeca koja nose ustaška znakovlja uopće ne znaju što ona znače, a to nose samo iz inata jer su u Hrvatskoj ti simboli zabranjeni. Na zadnjem koncertu u Torontu nije bilo nikakvih spornih obilježja, majica s fašističkim znakovima i sl.', kaže Blažanin i dodaje kako će na 'tajnom' koncertu osobama sa fašističkim znakovima biti zabranjen ulaz ukoliko se ne presvuku.