Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek je počeo mandat 2012.

Tko su novi favoriti: Već se priča o sljedećim izborima u SAD-u!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barack Obama nije ni sletio u Washington nakon izborne pobijede, a već se priča o kandidatima za sljedeće izbore.

Američki predsjednički 2016. godine već imaju vjerojatne kandidate. Osim Hillary Clinton, na listi se nalazi i guverner Marylanda Martin O'Malley, objavio je ABC News.

Pročitajte i ovo Utrka u Zadru rasprodana - 2 Rasprodano! Svjetski poznata humanitarna utrka u Zadru: Trči se za one koji ne mogu Sara Duvnjak i Josipa Galić - 2 Humanitarni cilj Za popularnu utrku startnina više nema: "Dobre vijesti su da svi još uvijek mogu sudjelovati"

Joe Biden već je nekoliko puta dao naslutiti da će ući u utrku, a na predsjedničkom bi se stolcu volio okušati i gradonačelnik Los Angelesa Antonio Villaraigosa. On ima veliku podršku brojne latinoameričke zajednice.

Senatorica Kirsten Gillibrand iz New Yorka bila bi dobra kandidatkinja ako se Clinton ne kandidira. Veoma je cijenjena u New Yorku i uživa veliku potporu demokrata u svojoj saveznoj državi.

>> Zadovoljstvo diljem svijeta: 'Nadamo se još boljoj suradnji s SAD-om'

Nagađa se da bi se u utrku mogao uključiti i guverner New Yorka Andrew Cuomo. On je, pišu američki mediji, omiljen i među bogatijim donatorima koji bi mu financijski mogli biti dobar vjetar u leđa. Također, vjerojatno je da će se u sljedeće tri godine pojaviti još neka, za sada samozatajna, imena

Favorit među republikancima je Paul Ryan koji se na ovim izborima kandidirao za potpredsjednika, senator s Floride Marco Rubio, guverner New Jerseyja Chris Christie. S obzirom na dužinu trajanja predsjedničkih kampanja, vrlo bi ubrzo mogla početi utrka i u republikanskim i u demokratskim redovima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene