Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brazilska policija u štrajku

Tisuće karnevalskih turista ugroženo zbog štrajka policije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Rio de Jeneiru štrajkom ugrožava sigurnost turista za vrijeme karnevala koji se svake godine tradicionalano održava u tom gradu.

Brazilska policija krenula je u petak u štrajk u Rio de Janeiru, riskirajući time porast kriminala samo nekoliko dana uoči početka slavnog karnevala.

Salvador, treći brazilski grad po veličini, već je pogođen valom kriminala nakon što je tamošnja policija stupila u štrajk prije tjedan dana. Štrajk u Riju vjerojatno će prisiliti vladu da u grad pošalje nekoliko tisuća vojnika, kao što je učinila u Salvadoru.
Tisuće pripadnika policije, vatrogasaca i zatvorskih čuvara izglasali su stupanje u štrajk i zahtijevaju veće plaće. Zasad nije poznato koliko će od 70 tisuća ljudi zaposlenih na tim radnim mjestima štrajkati.

Vlasti su objavile da je 14 tisuća vojnika spremno štititi grad od vala ubojstava, pljačke i vandalizma kakav je pogodio Salvador pošto je 20 posto od tamošnje 31 tisuće policajaca počelo štrajk. Gradu je u pomoć priskočilo tri tisuće vojnika po naredbi predsjednice države Dilme Rouseff.

Očekuje se da će se sljedeći tjedan u Rio zbog karnevala sliti stotine tisuća turista. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Arian Najveća organizirana potraga "Našli smo otiske stopala, ali nakon svega..." Potresne riječi policije koja danima traga za nestalim Arianom Ilustracija Utvrđuje se uzrok smrti Pronađen mrtav muškarac u stanu u Puli

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene