Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Gnjusno ponašanje'

Tinejdžer završio u zatvoru zbog objavljivanja neprikladnih šala o nestaloj April Jones

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžer Matthew Woods objavio je niz pogrdnih komentara o nestaloj April Jones i drugoj nestaloj djevojčici Madeleine McCann. Osuđen je na 12 tjedana zatvora.

19-godišnji Matthew osnovao je web stranicu 'Sickipedia' na kojoj se objavljuje crni humor i neprimjereni vicevi. Objavljivao je seksualno eksplicitne komentare o 5-godišnjoj April Jones koja je nestala prošlog tjedna u blizini svoje kuće u Machynllethu, u Walesu.

Pročitajte i ovo Tomislav Bundak SPOMENIK TOŠI, TUĐMANU... Umjetnost ili groteska? Spomenik makedonskom pjevaču nije jedini koji je podijelio javnost: "Kip ne mora fizički ličiti osobi…" Slika nije dostupna ZAKON O ELEKTRONIČKIM MEDIJIMA Mijenjaju se pravila komentiranja: Odgovornost će snositi autori komentara, a ne nakladnici

Nezaposleni Matthew uhićen je u subotu navečer i zadržan u pritvoru sve do danas, kad je na prekršajnom sudu priznao krivnju za slanje uvredljivih poruka putem javne komunikacijske mreže, prenosi Mirror.co.uk.

>> Djevojčica mrtva? Osumnjičeni za otmicu April danas uhićen zbog ubojstva

Porotnik Bill Hudson rekao je kako su njegovi komentari bili toliko 'odvratni' da je zaslužio najveću kaznu koju za taj prekršaj može dobiti. Ipak, zbog priznanja krivnje, kazna mu je smanjena za jednu trećinu.

'Poslušali smo svjedoke u dokaznom postupku i ono što smo čuli može se opisati kao odvratan i zločin zaista dostojan prezira, smatramo da je to bilo degutantno. Riječi koje su korištene u opisivanju dvije nestale djevojčice, u najmanju su ruku šokantne, i smatramo da osoba zdrave pameti u društvu ne bi mogla iznositi takve komentare', rekao je porotnik Hudson.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene