Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri dana na hladnoći

Tinejdžer zarobljen na santi ubio medvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boreći se s hipotermijom, 17-godišnji kanadski lovac ostao je zarobljen na santi leda te je ubio i polarnog medvjeda koji mu se htio približiti.

Tinejdžer je tijekom prošlog vikenda bio u lovu na polarne medvjede sa svojim 67-godišnjim ujakom, a njegov nestanak prijavljen tek u subotu navečer. Snježno vozilo, na kojem se vozio s ujakom pokvario se na oko 17 kilometara od Coral Harboura, koji se nalazi u kanadskom arktičkom području, no kad su se pješice vraćali prema spomenutom gradiću, ostali su razdvojeni, nakon što je veliki komad leda pukao i odvojio mladića od ujaka, prenosi Associated Press.

Pročitajte i ovo Ilustracija Britanski Project X Zabava izmakla kontroli: U kuću ih je pokušalo ući više od 100, intervenirala i policija Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni

U bolnici zbog hipotermije

Spasiteljske službe ujaka su pronašle idućeg dana ujutro, no njegovom nećaku nije bilo ni traga. Ono što nitko tada nije znao jest da je tinejdžer, koji je sa sobom imao pušku, susreo i polarnog medvjeda s dvoje mladunaca, na istoj velikoj santi leda. 'Morao ga je ubiti kako bi se obranio. Još su dva medvjeda bila na istoj santi leda, ali su se držali podalje od njega pa nije bilo potrebe da se brani', rekao je lokalnim medijima Ed Zebedee, direktor Službe za zaštitu.

Mladića je prvi uočio pilot lakog zrakoplova, u nedjelju popodne, koji mu je izbacio i zalihu hrane u plastičnom kontejneru. Idućeg dana mladića je nakon kraće potrage  uočio i pilot vojnog zrakoplova tipa Hercules, iz kojeg su iskočili padobranci i spasili ga te je hitno prevezen u bolnicu, gdje ga se liječi od hipotermije. Njegovo ime vlasti nisu htjele objaviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene