Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uplatili 500 milijuna dolara

Timošenko: Platili smo ruski plin potrošen u listopadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina je platila ruski plin potrošen u listopadu, izjavila je ukrajinska premijerka Julija Timošenko, nakon upozorenja ruskog kolege Vladimira Putina da je moguć prekid u isporuci ruskog plina Europi.

'Danas smo Rusiji platili 500 milijuna dolara', rekla je jučer  Timošenko. Putin je u nedjelju upozorio Europsku uniju da će biti prekida u dopremi ruskog plina preko Ukrajine ako Kijev ne podmiri svoj račun za plin. Svaka naznaka napetosti između Moskve i Kijeva povod je za zabrinutost Europske unije, budući da četvrtinu potreba za plinom u EU-u osigurava Rusija, od čega 80 posto ide preko Ukrajine. Početkom siječnja Europljani su usred zime ostali bez ruskog plina zbog sukoba Kijeva i Moskve.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Raketiranje grada Kramatorsk 189. dan rata U okupiranoj regiji zbog alkohola došlo do krvoprolića: Pijani ruski vojnik ustrijelio dvojicu FSB-ovaca

Ukrajina je u petak također izvijestila EU da u svojim zalihama ima 25 milijardi kubnih metara plina što bi trebalo biti dovoljno da se spriječi eventualni prekid opskrbe Europe plinom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene