Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak i u zahodu

Timošenko optužuje Janukoviča da je naredio njezino snimanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Julia Timošenko, bivša ukrajinska premijerka i oporbena čelnica, optužila je predsjednika Viktora Janukoviča da je naredio da ju se snima, čak i u zahodu bolnice.

Bivša ukrajinska premijerka i oporbena čelnica Julija Timošenko koja služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu, optužila je u petak predsjednika Viktora Janukoviča da je naredio da ju se snima čak i u zahodu bolnice u kojoj se liječi i zatražila je da ju vrate u zatvor.

"Tražim da me vrate u zatvor", piše čelnica u otvorenom pismu predsjedniku Janukoviču kojeg optužuje da je "osobno" naredio njezino nadziranje. Poruku je novinarima pročitao njezin odvjetnik, zastupnik Sergej Vlasenko.

"Odustajem od ovog tobožnjeg liječenja", dodala je Timošenko koja je u bolnici od svibnja zbog hernije diska. Rekla je da su skrivene kamere postavljene u njezinoj bolničkoj sobi i u prostoriji u kojoj se skida prije liječničkog pregleda, ali i na tuš-kabini pa čak i u zahodu. "Te snimke dobivate svakodnevno", napisala je predsjedniku države.

Pročitajte i ovo Kremlj Najavljen oštar odgovor Kremlj poslao ozbiljnu prijetnju Zapadu: "Zbog glupe odluke pouzdanost nestaje preko noći" Njemačka policija Istraga je u tijeku Dvojica Ukrajinaca izbodena u trgovačkom centru u Njemačkoj: Ubio ih Rus

>> Odgođen nastavak suđenja Juliji Timošenko

Izjava Timošenko dolazi pošto je na internetu objavljena videosnimka na kojoj se vidi žena slična njoj kako hoda uz pomoć hodalice i radi vježbe za jačanje mišića. Timošenko je u petak potvrdila vjerodostojnost snimke. Zatvorska uprava se u priopćenju objavljenom u petak ograničila na izjavu da ćelije nadzire u stvarnom vremenu sukladno zakonu, ali da ne pravi nikakve snimke. U tijeku je istraga kojom će se utvrditi podrijetlo videa objavljenog na internetu, dodaje.

Timošenko, koja je u zatvoru od kolovoza 2011., osuđena je prije godinu dana na sedam godina zatvora zbog "zlouporabe vlasti". Usto joj se sudi za poreznu prijevaru i svjedok je u suđenju za ubojstvo. Njezino je suđenje izazvalo ozbiljnu krizu između Ukrajine i Europske unije koja ga smatra politički motiviranim. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene