Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ih hvata

'TIGROVI NA VIDIKU' Ovako je policija putem Twittera upozorila građane na opasnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva tigra pobjegla su iz utočišta za divlje mačke nedaleko od nizozemskog seoceta u subotu i ostala su slobodna nakon što sredstvo za umirenje koje je ispalila policija nije djelovalo.

Bengalski tigrovi po imenu Radjah i Dehli ostali su na posjedu koji pripada utočištu unatoč tomu što je prijavljeno da je ograda preslaba da ih zadrži.

Pročitajte i ovo Screenshot Grad Zagreb Tomašević komentirao najavu o raspuštanju Sabora: "Što prije izbori, to bolje za Hrvatsku" Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve"

Stanovnici obližnjeg sela Oldeberkoop, njih oko 1500, upozoreni su da ostanu u svojim domovima.

"Tigrovi na vidiku", napisala je policija u poruci na Twitteru krenuvši u potragu helikopterom u kojemu je bio veterinar s puškom za uspavljivanje. "Pokušat ćemo ih vratiti nazad u utočište", napisali su.

Kasnije su dodali da su jednoga pogodili puškom za uspavljivanje, no bez rezultata. "Još uvijek nastojimo smiriti životinje", napisali su.

Felida centar, nedaleko od Oldeberkoopa, prima velike mačke iz cirkusa i zooloških vrtova, liječi ih i radi na tomu da nekima od njih nađe smještaj u većim skloništima u južnoj Africi.

Ova su dva tigra spašena iz zoološkog vrta u sjevernoj Njemačkoj čiji ih vlasnik više nije mogao hraniti.

Nizozemski su mediji objavili kako se čini da su dva tigra pobjegla kroz vrata koja je netko slučajno ostavio otvorenima.

Prema internetskoj stranici tog centra, njegovi su stanovnici i dva lava, osam tigrova, crni jaguar i leopard. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene