Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano odbio je potpisati hitnu zakonsku uredbu koju je jučer donijela vlada kako bi spriječila prekid hranjenja Eluane koja je već 17 godina u vegetativnome stanju i čija se obitelj sudskim putem izborila za pravo na smrt.


Predsjednik koji je već najavio svoju odluku, 'neće potvrditi uredbu', prema priopćenju predsjedništva koje odluku obrazlaže 'neustavnošću' teksta prihvaćenog na sjednici vlade. Premijer Silvio Berlusconi izjavio je da će, ako predsjednik uskrati svoj potpis, 'hitno sazvati parlament kako bi prihvatio zakon za 2-3 dana'. 

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović Predsjednik Milanović objavio filmske plakate i kratko poručio: "Pa ti biraj" Slika nije dostupna Giorgio Napolitano ponovno izabran za predsjednika Italije!

>> Englaro prebačena u bolnicu u kojoj smije umrijeti

37-godišnja Eluana Englaro je u vegetativnom stanju nakon što je u siječnju 1992. teško stradala u prometnoj nesreći. Njezin je otac 13. studenoga na Vrhovnome sudu izborio za pravo da je se prestane hraniti. Mlada žena je u utorak prevezena u kliniku u Udinama koja je pristala izvesti eutanaziju. U petak ujutro počeli su joj smanjivati dovođenje hrane.