Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eutanazija Eluane Englaro

Talijanski predsjednik odbio spriječiti eutanaziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano odbio je potpisati hitnu zakonsku uredbu koju je jučer donijela vlada kako bi spriječila prekid hranjenja Eluane koja je već 17 godina u vegetativnome stanju i čija se obitelj sudskim putem izborila za pravo na smrt.

Predsjednik koji je već najavio svoju odluku, 'neće potvrditi uredbu', prema priopćenju predsjedništva koje odluku obrazlaže 'neustavnošću' teksta prihvaćenog na sjednici vlade. Premijer Silvio Berlusconi izjavio je da će, ako predsjednik uskrati svoj potpis, 'hitno sazvati parlament kako bi prihvatio zakon za 2-3 dana'. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

>> Englaro prebačena u bolnicu u kojoj smije umrijeti

37-godišnja Eluana Englaro je u vegetativnom stanju nakon što je u siječnju 1992. teško stradala u prometnoj nesreći. Njezin je otac 13. studenoga na Vrhovnome sudu izborio za pravo da je se prestane hraniti. Mlada žena je u utorak prevezena u kliniku u Udinama koja je pristala izvesti eutanaziju. U petak ujutro počeli su joj smanjivati dovođenje hrane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene