Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talibanski zapovjednik ubijen u američkom zračnom napadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki zrakoplovi bombardirali su lokaciju na kojoj se održavao sastanak talibanskih čelnika te su ubili jednog od njihovih zapovjednika umiješanog u otmicu 23 južnokorejska državljana prije dva mjeseca, objavili su afganistanski dužnosnici.

U međuvremenu je NATO izvijestio da je jedan od njegovih vojnika poginuo u eksploziji u Afganistanu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Još jedno ograničenje Bizarna odluka talibana, zatvaraju frizerske i kozmetičke salone u Afganistanu: "Prava žena poštuju se u skladu s islamskim zakonom i običajima" Kabul Podaci UN-a Više od 1000 afganistanskih civila ubijeno u eksplozijama i nasilju od 2021.

Mullah Abdullah Jan, talibanski zapovjednik područja Qara Bagh u pokrajini Ghazni, bio je među 12 ubijenih talibana u američkom zračnom napadu noću na utorak, izjavio je šef policije u toj pokrajini, general Ali Shah Ahmadzai.

On je peti talibanski zapovjednik koji je ubijen, a bio je navodno umiješan u otmicu i vjeruje se da je bio najvišeg ranga među petoricom ubijenih.

Jan je gledao kada su njegovi borci zaustavili i oteli autobus s južnokorejskim državljanima u srpnju, rekao je Ahmadzai.

Ni američka vojska niti ISAF zasad se nisu oglasili o tom napadu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene