Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi traju

Tajlandski premijer počeo pregovore s prosvjednicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandski premijer i vođe masovnih protuvladinih prosvjeda u sastali su se kako bi pokušali ublažiti političke napetosti koje su tijekom vikenda prerasle u nasilje.

Raije je najavljeno kako su dužnosnici izvijestili kako bi se premijer Abhisit Vejjajiva trebao sastati s čelnicima Ujedinjene fronte za demokraciju protiv diktature (UDD) u 16 sati po lokalnom vremenu. Pregovori se izravno prenose na državnoj televiziji. Prosvjednici se od 12. ožujka svakodnevno okupljaju u Bangkoku, gdje ih je povremeno bilo gotovo 100.000, no veći dio vremena na ulicama ih je bilo nekoliko desetaka tisuća. U Bangkoku i u dvjema susjednim pokrajinama na snazi su snažne mjere sigurnosti zbog mogućih nereda koje mogu izazvati okupljeni prosvjednici. Policiji je u pomoć poslana i vojska.

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

Bivši premijer, Thaksin Shinawatra koji je 2006. vojnim udarom svrgnut s vlasti i djeluje iz Dubaija te je jedan od glavnih vođa UDD-a, pozvao je svoje pristalice na trajne prosvjede u Bangkoku i susjednim pokrajinama. Thaksina je u odsutnosti aktualna vlast osudila na dvogodišnji zatvor, pod optužbom da je zlorabio ovlasti dok je bio na premijerskoj dužnosti. (Hina)

Prve minute susreta suprotstavljenih strana možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene