Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobično za njega

Tajland: Kralj se oglasio putem televizije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kralj Tajlanda Bhumibol Adulyadej govorio je u ponedjeljak na državnoj televiziji i zatražio od nedavno izabranih sudaca da ispunjavaju svoje dužnosti, ali nije izravno spomenuo političku krizu koja potresa zemlju.

'Izvršavajte svoje funkcije pošteno. U zemlji možda ima onih koji zaboravljaju svoje obveze. Vi morate biti primjer i raditi pošteno i korektno, vaš je rad važan', rekao je kralj. 'Pošteni rad će omogućiti zemlji da napreduje i bit će primjer građanima. To će omogućiti zemlji da živi u miru i zadovoljstvu', rekao je kralj govoreći iz bolnice u kojoj se nalazi od rujna.

Pročitajte i ovo Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku Crvena panda unosan posao ZOO na aerodromu: U prtljazi nosili crvene pande, majmune, zmije, ptice...

Kralj nije izravno aludirao na borbu vlasti i 'crvenih košulja' koji šest tjedana traže ostavku vlade. U krizi je poginulo 26 ljudi, a tisuću je ranjeno. Za sada političko rješenje nije na vidiku.

Ovlasti kralja su ograničene, ali on uživa poštivanje naroda. Monarh je nekoliko puta u prošlosti intervenirao i smirio nekoliko većih političkih kriza. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene