Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je, kako u nedjelju prenose beogradski elektronski mediji, da će 'Ratko Mladić i svi preostali haški optuženici biti uhićeni, ako su na teritoriju Srbije', istaknuvši da, ako kao konačan uvjet za napredak prema EU Srbija ima obvezu uhićenja Ratka Mladića, čak i ako se on ne nalazi u Srbiji, 'onda se nalazimo u nemogućoj misiji'.


On je rekao i da se u posljednje vrijeme ide prema redefiniranju eksplicitnog uvjeta EU da Srbija, prije sticanja statusa kandidata za članstvo u EU, mora riješiti problem suradnje s Haškim tribunalom (ICTY), tako što se 'puna suradnja svodi na pitanje izručenja jednog čoveka, Ratka Mladića, što Srbiju može dovesti pred teško rješiv problem'.

Vezani članci Slika nije dostupna Goran Navojec će glumiti u 'Nemogućoj misiji'!? Slika nije dostupna Tom Cruise snima četvrti nastavak 'Nemoguće misije'

Predsjednik Koordinacijskog tima vlade Srbije za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić u četvrtak je rekao da je 'u tijeku primjena velikog i sveobuhvatnog plana uhićenja preostale dvojice haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića'. 

O tome, kao i o dosad poduzetim akcijama, srpska strana će obavijestiti glavnog tužitelja Haškog suda Serga Brammertza kad stigne u posjet Beogradu 17. i 18. studenog, dodao je Ljajić.