Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tadić: Ako je Mladićevo uhićenje uvjet za EU, nalazimo se u nemogućoj misiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je, kako u nedjelju prenose beogradski elektronski mediji, da će 'Ratko Mladić i svi preostali haški optuženici biti uhićeni, ako su na teritoriju Srbije', istaknuvši da, ako kao konačan uvjet za napredak prema EU Srbija ima obvezu uhićenja Ratka Mladića, čak i ako se on ne nalazi u Srbiji, 'onda se nalazimo u nemogućoj misiji'.

On je rekao i da se u posljednje vrijeme ide prema redefiniranju eksplicitnog uvjeta EU da Srbija, prije sticanja statusa kandidata za članstvo u EU, mora riješiti problem suradnje s Haškim tribunalom (ICTY), tako što se 'puna suradnja svodi na pitanje izručenja jednog čoveka, Ratka Mladića, što Srbiju može dovesti pred teško rješiv problem'.

Pročitajte i ovo Vraćen iz misije na Kosovu - 3 Bio dio obavještajnog tima Hrvatski vojnik ekspresno vraćen iz NATO misije na Kosovu, čeka ga stegovni sud i kazna: Dnevnik Nove TV doznaje što se dogodilo Slika nije dostupna Nove vratolomije slijede Tom Cruise snima četvrti nastavak 'Nemoguće misije'

Predsjednik Koordinacijskog tima vlade Srbije za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić u četvrtak je rekao da je 'u tijeku primjena velikog i sveobuhvatnog plana uhićenja preostale dvojice haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića'. 

O tome, kao i o dosad poduzetim akcijama, srpska strana će obavijestiti glavnog tužitelja Haškog suda Serga Brammertza kad stigne u posjet Beogradu 17. i 18. studenog, dodao je Ljajić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene