Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Erdogan najavio

'Svim upletenima u pripremu državnog udara biti suđeno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski premijer Recep Tayyip Erdogan obećao je u petak sve koji su pripremali urotu protiv turske demokracije izvesti pred sud, a broj optuženih i uhićenih zbog navodne pripreme državnog udara 2003. protiv vlade sada je nekoliko desetaka.

Među optuženima je sedam admirala i četiri generala te je riječ o najvećoj pravosudnoj akciji protiv turske vojske koja je od 1960. svrgnula četiri civilne vlade. U novoj raciji u petak policija je privela još 18 časnika od kojih su svi osim jednog još uvijek u aktivnoj službi. Časnici su privedeni u 13 različitih gradova i prebacuju se u Istanbul. Ukupan broj privedenih časnika ovoga tjedna dostigao je tako 67. 'Narušavanje demokracije nije sudbina ove zemlje', rekao je Erdogan zastupnicima na sjednici koju je prenosila televizija. 'Nitko nije iznad zakona, nitko nije nedodirljiv, nitko nije povlašten'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušaj državnog udara Madagaskar: Premijer tvrdi da je stanje je pod kontrolom Slika nije dostupna Sukobi pobunjenika i policije Pokušaj državnog udara na Madagaskaru, nemiri i sukobi

'Proces koji je u tijeku je bolan, no on je za dobro naroda, današnji razvoj oslobađa svijest ljudi', rekao je Erdogan. 'Oni koji su kovali urotu iza zatvorenih vrata kako bi zgazili volju nacije od sada će se naći pred pravdom'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene