Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predviđene dodatne mjere

Švicarska Vlada protiv zarade na tečaju franka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska vlada održala je u ponedjeljak izvanrednu sjednicu posvećenu mjerama za obuzdavanje rasta franka, te je najavila da 'predviđa dodatne mjere'.

U kratkom priopćenju objavljenom nakon sjednice, vlada kaže da će se 'posebno angažirati na suzbijanju zarade na tečaju' te da će uskoro 'poduzeti mjere u tom smislu'.Vlada je pojasnila da je 'razgovarala o dodatnim mjerama koje bi se mogle poduzeti' te da je 'analizirala stanje nakon što je poslušala Philippa Hildebranda, predsjednika švicarske središnje banke'.U priopćenju se ne navode dodatne pojedinosti.

Vlada bi ponovno trebala razgovarati o pitanju rasta franka na sjednici 17. kolovoza, rekao je ministar gopodarstva Johann Schneider-Ammann. Snaga švicarskog franka koji je u ponedjeljak ponovno dostigao rekordne razine prema euru i dolaru, hendikep je prije svega za švicarski izvoz i turizam. Osim toga, jaki švicarski franak navodi građane te zemlje da u susjednim zemljama obavljaju svoje tjedne kupovine. (HIna)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udruga Franak 'U dužničkom smo ropstvu koje se želi produžiti na nerođene generacije' Slika nije dostupna Banke neće pristati na fiksni tečaj Novi tečaj HNB-a: Švicarski franak skočio iznad 'magične sedmice'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene