Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga o uzroku kvara

Svi kvarovi popravljeni, Indijci ponovno imaju struju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kvarovi na svim elektroenergetskim mrežama u Indiji koje su se u ponedjeljak i utorak raspale popravljeni su te su Indijci ponovno dobili struju, rekao je u srijedu ujutro visoki dužnosnik nacionalne elektroenergetske tvrtke.

Ponovno je uspostavljena opskrba strujom na mrežama sjevera, istoka i sjeveroistoka zemlje, rekao je S. K. Soonee, direktor Power System Operation Corporationa (PSOC), nakon ogromnog kvara bez presedana zbog kojeg je 600 milijuna stanovnika, ili polovica indijskog stanovništva, u utorak bila bez struje.

Pročitajte i ovo Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca" Ilustracija Policija na ulicama Cijela županija ostala bez struje: Službe rade na otklanjanju kvara

>> Totalni kaos! Bez struje ostalo 600 MILIJUNA ljudi!

Tijekom noći je intervencijom inženjera PSOC-a popravljen kvar. Prema procjenama, kvarom je bilo zahvaćeno 20 od 29 država i on je izazvao kaos u prometu, zaustavio podzemne željeznice i vlakove, blokirao 200 rudara pod zemljom i zaustavio klima uređaje.

Vlada je najavila pokretanje istrage o uzrocima kvarova. Neki dužnosnici smatraju da su uzastopne kvarova izazvale države koje su premašile dopuštene kvote potrošnje za svoje mreže što je izazvalo domino učinak. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene