Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao litavski zrakoplov

Sudar litavskog i francuskog borbenog aviona, Litavci se katapultirali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva NATO-ova zrakoplova, litavski i francuski, sudarili su se u utorak u letu iznad Litve, pri čemu nitko nije stradao, rekao je vojni časnik za agenciju France Presse.

'Litavski vojni zrakoplov L-39 sudario se u letu s francuskim Mirageom. Dvojica litavskih pilota uspjela su se katapultirati i pronađeni su neozlijeđeni. Francuski zrakoplov uspio je sletjeti', rekla je Leva Gulbiniene, čelnica NATO-ove baze u Siauliaju, na sjeveru Litve.

Francusko veleposlanstvo u Vilniusu priopćilo je da je u 'tijesnoj vezi s litavskim vlastima kako bi se utvrdile točne okolnosti nesreće u kojoj su sudjelovali Mirage - 2000 francuskog zrakoplovstva i L-39 litavskih oružanih snaga'. Francuska letjelica, premda oštećena, uspjela se vratiti u bazu u Siauliaju, dodaje veleposlanstvo.

Litva, kao i druge dvije baltičke zemlje koje su 1991. stekle neovisnost od SSSR-a, a 2004. su primljene u NATO, ne posjeduju zračne snage koje bi bile dovoljne za nadzor njezina neba. Tu zadaću naizmjence obnašaju druge NATO-ove članice. Trenutačno tu zadaću obnaša Francuska koja je baltički prostor već nadzirala 2007. i 2009. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene