Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravični detalji

Kanibal ubio i raskomadao mladića te pojeo njegove testise: Priznao krivnju, a nekoliko dana prije istraživao noževe

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sud u Michiganu proglasio je Marka Davida Latunskog, koji je priznao da je ubio i raskomadao 25-godišnjeg Kevina Bacona, krivim za ubojstvo s predumišljajem te je sudac poručio da je to proračunati i isplanirani zločin.

Mark David Latunski priznao je krivnju prošli mjesec, a na sucu je ovih dana bilo da utvrdi je li smrt Kevina Bacona 2019. bila ubojstvo prvog ili drugog stupnja. Sudac ga je proglasi krivim. 

Policija je rekla da je Latunski priznao da je ubio Bacona, kojeg je upoznao preko aplikacije za spojeve Grindr, te da je pojeo dijelove tijela u Bennington Townshipu, 140 km sjeverozapadno od Detroita.

Latunski je isprva proglašen nesposobnim za suđenje, ali se promijenilo nakon ispitivanja njegova mentalnog zdravlja. Policajcima je na ispitivanju rekao da je razmišljao o kupnji dehidratora u kojem bi obradio Baconove mišiće te da je planirao napraviti koštano brašno od kostiju svoje žrtve, piše Daily mail.

Odvjetnica Mary Chartier napomenula je da je Latunski dopustio policiji da uđe u kuću znajući da Baconovo tijelo visi sa stropa u tajnoj sobi u podrumu 28. prosinca, četiri dana nakon što su ga prijatelji i obitelj posljednji put vidjeli živog. Bacon je pronađen kako visi obješen za gležnjeve s greda u kući s ubodnim ranama i prerezanim vratom.

U rujnu, sudski video prikazuje Latunskog kako priznaje događaje, uključujući jezive i nehumane radnje koje su uslijedile nakon ubojstva.

"Nakon smrti gospodina Bacona, jeste li uklonili dio njegova tijela, točnije njegove testise? Jesi li premjestio te testise u kuhinju?", upitan je , na što je odgovorio potvrdno. 

Ubrzo nakon što je Latunski uhićen, policija je izjavila da to nije bio njegov prvi pokušaj. U listopadu 2019., muškarac koji je iz New Yorka posjetio Michigan pozvao je policiju dok je bježao iz kuće Latunskog nakon što se navodno probudio u podrumu.

Pozivi 911 koje je dohvatio The Flint Journal-MLive pokazali su dva različita muškarca kako se u dvije odvojene prilike obraćaju policiji tražeći pomoć da pobjegnu.

Policijsko izvješće navodi da su Latunskog 25. studenog 2019. zaustavili policajci dok je pokušavao loviti drugog čovjeka niz ulicu, noseći samo kilt. Tada je muškarac kojeg je jurio rekao policajcu da je pobjegao iz kuće Latunskog u strahu da će ga 52-godišnjak protiv njegove volje držati vezanog u svom podrumu.

Pročitajte i ovo Ubojstvo djevojčice u Parizu UŽAS U PARIZU Jezivi detalji stravičnog ubojstva djevojčice (12): Beskućnica natjerala curicu da se istušira pa ju silovala, mučila i ubila

Pročitajte i ovo Građani se opraštaju Šok i nevjerica u Parizu Lice joj je bilo oblijepljeno ljepljivom trakom, ugušena je: Šokantni detalji stravičnog ubojstva 12-godišnjakinje

Policajac Evan Zapolski rekao je da su vještačenjem mobitela ubojice otkrili da je nekoliko dana prije ubojstva na internetu više od 50 puta pretraživao noževe, dok je policijski narednik James Moore, koji je vodio istragu, rekao da je Latunski na internetu pretraživao nekoliko tema povezanih s kanibalizmom.

Izricanja presude zakazano je za 15. prosinca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene