Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok i nevjerica u Parizu

Lice joj je bilo oblijepljeno ljepljivom trakom, ugušena je: Šokantni detalji stravičnog ubojstva 12-godišnjakinje

Građani se opraštaju
Građani se opraštaju Foto: Afp
Za ubojstvo 12-godišnje djevojčice Lole, čije je tijelo u petak pronađeno u kovčegu u Parizu, osumnjičena je Dahbia B. te muškarac za kojeg se sumnja da je upravljao vozilom.

Tijelo djevojčice pronađeno je u petak navečer u kovčegu u dvorištu zgrade u Parizu, gdje je živjela s roditeljima. Tužiteljstvo je otvorilo istragu za ubojstvo maloljetne osobe mlađe od 15 godina.

Tijekom noći, istražitelji su uhitili tri osobe u blizini mjesta događaja, zatim jednu ženu u subotu ujutro u blizini Pariza. Uhićene su još dvije osobe. Ulogu svakog od njih tek treba odrediti.

Tri dana nakon tragedije učenici su se vratili u školske klupe. Ovog ponedjeljka ujutro, njihova lica su prepravljena i dalje očajem i tugom. Cvijeće je položeno na klupu na ulazu u školu Georges-Brassens. Na ulazu u školu djecu dočekuju gradski zaštitari i djelatnici, piše Le Parisien. 

"Moja kći je plakala, nije spavala cijelu noć. Poznavala je Lolu, išla je nekoliko puta kod nje na rođendane. Nema više povjerenja u susjedstvu. Supruga ili ja, bit ćemo tu, prisutni, svako jutro i svaku večer”, rekao je zabrinuti otac dvoje učenika 5. razreda.

Policija sve istražuje

Lolin otac prijavio je njezin nestanak u petak nakon što se nije vratila nakon škole, a otac je potvrdio da je na snimci sigurnosnih kamera vidio svoju kćer u prisustvu žene u dvadesetim godinama.

Francuski mediji jučer su pisali kako je žena s nadzorne kamere tražila prolaznike da joj pomognu s teškim koferom, a nakon toga je navodno otišla u pekaru po kroasan. Svjedoci su rekli kako im je žena izgledala poremećeno.

Pročitajte i ovo Cvijeće za Lolu Uhićeno šest osoba Detalji horora u Parizu: Beskućnik pronašao kovčeg s tijelom djevojčice (12), u podrum ju namamila žena

Pročitajte i ovo Uhićenja nakon ubojstva Daphne Caruane Galizije DAPHNE CARUANA GALIZIA Nevjerojatan obrat na suđenju: Dvojica braće priznala ubojstvo novinarke koja je istraživala financijske malverzacije članova Vlade

Tijelo djevojčice našao je oko 23:30 u petak beskućnik koji je otvorio kofer. Prizor je bio stravčan, lice joj je bilo oblijepljeno ljepljivom trakom navodno joj je i prerezan vrat, a obdukcija je utvrdila kako je uzrok smrti gušenje. 

Policija je pokrenula istragu o ubojstvu i objavila da je u podrumu zgrade otkrila tragove otmice, pronađeni su tragovi nasilja, selotejp i škare.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene