Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučni detalji sa suđenja

Medicinska sestra ubila sedam beba: "Ubrizgivala im je inzulin, zrak, mlijeko..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Medicinska sestra u Velikoj Britaniji ubila je sedam beba i pokušala ubiti još 10 drugih u bolničkom neonatalnom odjelu bolnice Grofica od Chestera.

Britanska medicinska sestra Lucy Letby (32) ubrizgivala je novorođenčadi inzulin, zrak ili mlijeko tijekom noćnih smjena, kada je znala da njihovi roditelji neće biti prisutni, rečeno je na sudu u Manchesteru, gdje joj se sudi za ubojstvo.

Jedna od beba bila je stara samo 24 sata kada joj je Letby navodno ubrizgala zrak, usmrtivši je samo 90 minuta nakon što je došla u smjenu. Navodno je već sljedeći dan pokušala ubiti i njezinu sestru blizanku.

Pročitajte i ovo Majka i dijete, ilustracija HOROR U NJEMAČKOJ Šetala s bebom pored kuće pa u kolica doletio užareni opušak cigarete: "Dijete je zadobilo opekline"

Pročitajte i ovo Beba - 1 MALENOM SE ŽURILO Nije bilo vremena da stignu do bolnice: Beba se rodila u vozilu hitne - "Smijali smo se, radovali i plakali zajedno s mamom"

Sumnja da se nešto čudno događa na neonatalnom odjelu nastala je kada je zabilježen značajan porast broja smrtnih slučajeva kod ranije potpuno zdravih beba.

Smrt dojenčadi najprije se pripisivao slučajnom, prirodnom fenomenu, rečeno je, jer "liječnicima ili bilo kome drugom u toj bolnici jednostavno nije palo na pamet da bi netko u neonatalnoj jedinici pokušavao ubiti bebe".

Sumnju je izazvala i činjenica da je Letby razvila "neobično zanimanje" za roditelje nekih od svojih 17 navodnih žrtava te ih je u nekim slučajevima i pratila na Facebooku. Pokazalo se da je ona jedini "zajednički nazivnik" koji povezuje smrt dojenčadi u bolnici između lipnja 2015. i lipnja 2016. godine. Navodno je neke bebe pokušala ubiti više od jednom, u jednom slučaju čak tri puta, raznim metodama. Ponekad je bebama ubrizgavan zrak kroz cjevčicu u krvotok, a ponekad im je inzulin ubrizgavan kroz vrećicu za hranjenje, navodi se. U drugim prilikama, tvrdi tužiteljstvo, bebama je davano previše mlijeka ili zraka kroz cijev u želudac. To bi imalo "katastrofalne učinke" na novorođenčad, rekao je tužitelj.

Lucy Letby optužena je za ubojstvo pet dječaka i dvije djevojčice te pokušaj ubojstva 10 drugih beba, a na sudu je poricala sve što joj se stavlja na teret u čak 22 točke optužbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene