Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za ubojstvo

Sucu tvrdi da mu je suprugu zadavio - obiteljski pas!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
50-godišnji Nijemac kojeg se sumniči za ubojstvo supruge prstom je upro u obiteljskog psa. Kazao je kako ju je labrador - slučajno zadavio.

50-godišnjak je osuđen zbog ubojstva nakon što je njegova supruga u studenom 2010. godine pronađena zadavljena u kupaonici, izvještavaju lokalni mediji. 

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Psi koji su stradali u šetnji s vlasnicom - 7 užas u šetnji Vlasnica pasa koji su ubijeni kod Zaprešića: "Nisam spavala, sanjam cvilež i kako pucaju. Pse je upucao profesionalac"

No, viši je sud poništio presudu uz obrazloženje da nije dokazano da je žena davljena s namjerom, tj. da ne mora biti da je posrijedi ubojstvo s nakanom. Slučaj je vraćen na početak i ponovno se saslušavaju svjedoci, uključujući i stručnjaka za pse.

Odvjetnik optuženog je kazao kako su on i njegova supruga te večeri poprilično popili. On je u krvi imao 3,4 promila alkohola kada je policija stigla na mjesto događaja. Odvjetnik je kazao kako je žena pala u kupaonici i da je njezin suprug nije mogao podići. Potom joj je navodno dao jastuk i deku i otišao u krevet. Pronašao ju je mrtvu drugi dan oko 16 sati.

'Morao ju je zagušiti pas težak 35 kilograma', kazao je njegov odvjetnik dodavši kako je opće poznato da psi ponekad zaguše vlastitu mladunčad jer nespretno legnu na njih. 

No, stručnjak za pse Hans-Hermann Sangen sudu je kazao kako nije pošteno da pas u ovom slučaju bude žrtveno janje. Stručnjak Kluba labradora iz Velberta je kazao kako pas nikako na taj način ne može dovesti u opasnost odraslog čovjeka. Kazao je kako bi to bilo moguće da se radi o novorođenčetu, no kako se radi o odrasloj osobi to je, kazao je, nemoguć scenarij.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene