Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pedagogija na iranski način

Student politologije išiban 74 puta zbog uvreda Ahmadinedžadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peyman Aref, student političkih znanosti na teheranskom sveučilištu osuđen je u ožujku 2010.na zatvor nakon što je proglašen krivim za propagandu protiv režima.

Aref je prije završetka odsluženja kazne bio bičevan 74 puta što je također dio optužbe uz doživotnu zabranu da radi kao novinar ili da bude član političke stranke.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

Maskirani stražar proveo je bičevanje uz nazočnost Arefove supruge i predstavnika iranskog pravosuđa. Slike koje su snimljene nakon njegovog izlaska iz zatvora pokazuju krvava leđa prekrivena ranama.

'Bičevanje ljudi osuđenih zbog raznih stvari kao što su primjerice pijenje alkohola uobičajeno je u Iranu, ali bičevanje Arefa za vrijeđanje Ahmadinedžada je šokantno i bez presedana'.

Pogotovo ako pogledamo u povijest i razloge zatvorske kazne. Naime, Aref je napao Ahmadinedžada zbog njegove borbe protiv politički aktivnih studenata kojima je bilo zabranjeno studirati.

Jedini kriminal koji je Aref napravio bilo je otvoreno pismo Ahmadinedžadu u kojem ga je posjetio što je napravio iranskom sveučilištu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene