Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Institucije upozoravaju

Strava u Ukrajini - Posebna opasnost prijeti bebama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine beba zaraženo je HIV-om u istočnoj Ukrajini gdje su bolnice mete napada i nisu više u stanju spriječiti prijenos zaraze s majki na djecu, upozorila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u petak.

"Nije zajamčena sigurnost krvi. Banka krvi u Donecku je bombardirana i oštećena", priopćila je ta UN-ova agencija sa sjedištem u Ženevi.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Tijela beba u bolnici u Gazi Jezivi prizori VIDEO Pakao u bolnici: Otkrivene mrtve bebe na intenzivnoj, tijela se raspadaju...

Prije izbijanja sukoba između ukrajinske vojske i proruskih separatista, u regiji Donecka bilo je 28.000 zaraženih, najviše u Ukrajini.

Više od 1.800 beba HIV pozitivnih majki u borbenoj zoni nema socijalnu pomoć i osiguranu prehranu, upozorava WHO. Uz to, 6.000 zaraženih HIV-om i oboljelih od AIDS-a morali su zbog borbi prekinuti liječenje početkom ovoga mjeseca.

Nema povlačenja teškog oružja u Ukrajini

U WHO-u upozoravaju da je za pet posto porasla i tuberkuloza u regiji koju kontroliraju pobunjenici.

Zdravstveni sustav na istoku Ukrajine pred kolapsom je nakon što je granatama pogođeno 76 medicinskih ustanova, od toga šest u posljednja dva tjedna.

Osim toga, suočen je s milijun raseljenih osoba unutar Ukrajine koje nemaju novca za liječenje.

"U ljekarnama nedostaje gotovo svih važnih lijekova, uključujući cjepiva", priopćio je WHO, dodajući da su hitni odjeli u bolnicama prepuni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene