Štrajk glađu rudara u Zenici poprimio je dramatičnije razmjere. Zenički rudari su nakon 33 sata izašli iz rudnika.

Galerija


U tri jame rudnika ugljena Zenica prosvjedovali su deseci rudara. Na dubini od više stotina metara, nisu imali hrane ni vode. U posljednja 24 sata sedmorici je pozlilo, te su prevezeni u bolnicu.

Vezani članci Anica Prašnjak (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica sindikata medicinskih sestara: "Situacija je dramatična. Različite bolesti se prehodaju, kolegice rađaju malformiranu djecu" Medicinske sestre i tehničari izgubili su strpljenje (Foto: Dnevnik.hr) Medicinske sestre i liječnici izgubili strpljenje: Kako će izgledati polusatni prekid rada u srijedu

Izašli su nakon 33 sata. Štrajk su prekinuli nakon što su dobili obećanja kako će im biti isplaćene plaće za kolovoz. Računi rudnika su blokirani zbog poreznog duga većeg od 140 milijuna konvertibilnih maraka. Za petak najavljuju opći štrajk.

''Meni su sinoć brata iznijeli iz jame. Ne znam, došao sam, tu su moji komorati u jami još. Sutra u prvu dolazim. Silazim s njima u jamu jer tako je došlo da mi ne možemo djeci knjige kupiti za školu. Njima je dobro gore“, rekao je rudar Mehrudin Mahić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr