Štrajk glađu rudara u Zenici poprimio je dramatičnije razmjere. Zenički rudari su nakon 33 sata izašli iz rudnika.

Galerija


U tri jame rudnika ugljena Zenica prosvjedovali su deseci rudara. Na dubini od više stotina metara, nisu imali hrane ni vode. U posljednja 24 sata sedmorici je pozlilo, te su prevezeni u bolnicu.

Vezani članci Željko Stipić (Foto: Pixsell,Matija Habljak) Čelnik sindikata čiji članovi jedini glasaju o ponudi: "Ovakav dogovor nije se smio prihvatiti, nisu svi dobili isto..." Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) Mihalinec i Šprem o kritikama da su izigrali nenastavno osoblje: "Prvo ljudi moraju vidjeti što je ispregovarano i kakve su plaće"

Izašli su nakon 33 sata. Štrajk su prekinuli nakon što su dobili obećanja kako će im biti isplaćene plaće za kolovoz. Računi rudnika su blokirani zbog poreznog duga većeg od 140 milijuna konvertibilnih maraka. Za petak najavljuju opći štrajk.

''Meni su sinoć brata iznijeli iz jame. Ne znam, došao sam, tu su moji komorati u jami još. Sutra u prvu dolazim. Silazim s njima u jamu jer tako je došlo da mi ne možemo djeci knjige kupiti za školu. Njima je dobro gore“, rekao je rudar Mehrudin Mahić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr