Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umrla zbog kontracepcijske pilule

'Strah me pomisliti da bi mogla biti prepisana još nekome'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka žene koja je umrla od začepljenja plućne arterije nakon samo tri mjeseca konzumiranja kontracepcijske pilule sada traži da se ograniči proizvodnja tableta proizvođača čiji je proizvod konzumirala njezina kćer.

Helen Schofield, 33-godišnja Britanka preminula je u veljači, a istraga je pokazala kako je njezina smrt povezana s kontracepcijskim pilulama koje je konzumirala tri mjeseca prije smrti. Patolog je na sudu posvjedočio kako je Helen bolovala od masivne plućne embolije i preminula od ugruška, piše Daily Mail. Napomenuo je kako je značajan podatak da je tada pila kontracepcijske pilule. Njezina majka sada traži ograničenja na prodaju pilule nakon što je istragom ustvrđeno da je poznata poveznica između spornih tableta bolesti od koje je bolovala Helen prije nego je umrla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Navike Hrvatica Svaka druga Hrvatica ima seksualne probleme Slika nije dostupna Neki za, neki protiv Stiže muška verzija antibebi pilule

>> Paralizirana nakon uzimanja Yasmina

>> Strah od Yasmina: 28.000 žena prestalo uzimati kontracepcijske pilule

>> Zbog kontracepcijskih tableta Yasmin dobila trombozu

Dr. Margaret Colter, koja je prepisala lijek, rekla je na sudu da je Helen, koja srušila se tijekom šetnje sa svojom majkom Kay, prije toga koristila druge pilule i da je tada bila upozorena na rizik. Majka je istaknula kako njezina kćer sigurno ne bi uzimala pilule da je znala za ovako strašne posljedice. 'Čini mi se da je poveznica u ovom specifičnom slučaju veoma naglašena. Strah me pomisliti da bi ovaj lijek mogao biti prepisan još nekome', rekla je njezina majka. 'Svaki izvještaj o mogućim nuspojavama pomno istražuju naši stručnjaci', rekao je glasnogovornik proizvođača spornih kontracepcijskih tableta te dodao kako rizik začepljenja krvnih žila postoji kod svake kontracepcijske pilule.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene