Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po uputama liječnika

Paralizirana nakon uzimanja Yasmina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri mjeseca nakon što je počela uzimati kontracepcijske pilule Yasmin, koje joj je propisao ginekolog, 16-godišnja Švicarka Celine dobila je plućnu emboliiju.

Šteta koju je uzrokovalo začepljenje plućne arterije je ogromna; došlo je do zatajenja rada srca te oštećenja mozga. Celine je tri mjeseca provela u umjetno izazvanoj komi i od tada je paralizirana, piše švicarski portal 20minuten.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako do seksa? VIDEO Libido potiču sumnjivom čarobnom pilulom Slika nije dostupna Traži se više informacija na pakiranjima Znate li stvarne rizike najprodavanijih kontracepcijskih pilula?

Danas 18-godišnja Celine prikovana je za krevet i treba njegu 24 sata na dan, po svemu sudeći, tako će ostati do kraja života. Njezina majka švicarskim je medijima rekla da nije imala pojma da može doći do tako teških problema. 'Na pakiranju piše da pilule mogu uzrokovati plućnu emboliju, ali nigdje ne piše da može doći do tako teških posljedica', rekla je majka djevojke.

Bayer kaže da nije povrijedio zakon

Felix Ruegg, odvjetnik obitelji, siguran je da kontracepcijske tablete ne bi smjele uzrokovati paralizu. Tvrdi da Celine nije jedini slučaj te da zna da su i druge djevojke dobile plućnu emboliju. Proizvođač pilula Bayer rekao je da će Celine isplatiti odštetu od 960.000 kuna. Glasnogovornica Bayerna naglasila je kako nije dokazano da je embolija posljedica uzimanja Yasmina te da su na pakiranju istaknute moguće nuspojave te da zbog toga Bayer ničim nije povrijedio zakon.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene