Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen ubojica

Što je akcija Vihor koju provodi srbijanska policija? Na terenu je bilo više od 600 ljudi...

Masakr kod Mladenovaca - 18
Masakr kod Mladenovaca - 18 Foto: Antonio Balic/Cropix
Srbija je u potrazi za masovnim ubojicom pokrenula akciju Vihor.

Srbijanska policija je nakon opsežne potrage u okolini Kragujevca u petak ujutro uhitila U. B. (21), osumnjičenog da je tijekom noći vatrenim oružjem u tri sela kod Mladenovca usmrtio osam osoba i ranio 14, priopćio je MUP Srbije. Osumnjičeni je uhićen na području sela Grošnica kod Kragujevca.Uhićeni mladić pucao je iz automatskog oružja na mještane nekoliko sela u općini Mladenovac.

U potrazi za napadačem koji je u selima Dubona, Malo Orašje i Šepšin kasno sinoć rafalima iz vatrenog oružja usmrtio osam osoba, a ranio 14, sudjelovalo je oko 600 policajaca i pripadnika specijalnih jedinica.

Uroš B. je prvo sinoć u Duboni pucao iz automatske puške, a napad je nastavio u selima Malo Orašje i Šepšin. Među ubijenima je jedan policajac, koji u trenutku napada nije bio na dužnosti, i njegova sestra. Najmlađa žrtva ima 15 godina, doznaju beogradski mediji.

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić napad je okarakterizirao kao "teroristički čin". Ranjeni su prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra u Beogradu, Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović" i Opću bolnicu u Smederevu, javljaju agencije.

Nakon krvavog pohoda, ubojica je oteo taksi i dovezao do jednog sela, gdje se ujutro oko osam predao policiji. 

Policija je u ovom slučaju pokrenula akciju Vihor. O tome je pisala Nova.rs. 

Akcija Vihor proglašava se kada su u pitanju ozbiljna kaznena djela zbog kojih je nužna brza akcija policije. Kada se proglasi Vihor, svatko u tom trenutku zna što treba raditi - tko blokira mostove, autobusne i željezničke stanice, izlaze iz grada i svaki sličan korak.

Masakr kod Mladenovaca - 18 Masakr kod Mladenovaca - 20 Foto: Antonio Balic/Cropix

Podrazumijeva da se kontroliraju sva vozila u dijelu grada u kojem je učinjeno kazneno djelo, a pogotovo ona sumnjiva. Osobe se izvode iz vozila, provjeravaju se osobne karte, pretresaju automobili. Policajaci su uglavnom naoružani dugim cijevima, na terenu je Interventna policija.

Nova.rs piše kako je ovakva akcija prvi put u Srbiji pokrenuta poslije ubojstva načelnika resora javne sigurnosti Radovana Stojičića Badže 1997. godine. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene