Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorio dušu

Genijalac današnjice, ali nešto je za njega zauvijek ostalo misterij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
On je možda jedan od najvećih umova današnjice, no Stephen Hawking još uvijek ne može riješiti jedan veliki misterij - žene.

Čuveni fizičar je odgovarajući na pitanja koja su mu ljudi postavljali putem Reddita, istaknuo kako mu žene i dalje predstavljaju najveću zavrzlamu.

Pročitajte i ovo Ilustracija umjetne inteligencije Orwell 1984 Policija tragala za odbjeglom članicom ekstremno lijeve skupine nekoliko desetljeća: Umjetnoj inteligenciji trebalo je 30 minuta Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

'Iako imam doktorat u fizici, uvijek me nešto podsjeti da bi žene i dalje trebale ostati misterij', rekao je Hawking. On je tijekom ljeta prikupljao pitanja na Redditu, a tek je u četvrtak počeo odgovarati na njih.

Jedna od dominantnih tema u postavljenim pitanjima koja su mu upućena, bilo je i pitanje umjetne inteligencije, na koja je on odgovorio kako nije siguran da bi umjetna inteligencija na ljudskoj razini ikad mogla postati stvarnost, no da trebamo biti oprezni u razvoju te tehnologije, prenosi news.com.au.

NOVA TEORIJA VELIKOG HAWKINGA 'Ako upadnete u crnu rupu, ne odustajte'

'Molim vas, ne vjerujte nikome tko tvrdi da sa sigurnošću zna što će se dogoditi u našem vremenu, ili da se to neće dogoditi za vašeg života', poručio je Hawking. Dodao je kad se to jednom i dogodi, da će to biti ili najbolja ili najgora stvar koja se dogodila čovječanstvu.

Hawking drži da će umjetna inteligencija vjerojatno razviti nagon za preživljavanjem i gomilanjem resursa, što bi mogao postati problem za ljude. To koincidira i s njegovim razmišljanjem da će umjetna inteligencija nadmašiti inteligenciju ljudske rase.

Hawking pretpostavlja da će, ako se to dogodi uslijediti eksplozija inteligencije, koja bi rezultirala strojevima čija inteligencija nadmašuje čovjekovu, koliko i čovjekova onu običnog puža.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene