Obavijesti Video Pretražite Navigacija

State Department: Terorizam u 2006. porastao za 29 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj terorističkih čina u svijetu u 2006. porastao je za 29 posto, uglavnom zbog stanja u Iraku i u Afganistanu, ističe se u službenom američkom izvješću koje bi trebalo biti objavljeno u danas.

Medijski koncern McClatchy, koji je pribavio izvješće, piše u nedjelju da je prema godišnjem izvješću State Departmenta o terorizmu u svijetu lani bilo 14.338 terorističkih napada, dok ih je godinu prije bilo 11.111, ne računajući napade na američke snage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Hrvatska diskriminira žene, Srbe, Rome i homoseksualce' Slika nije dostupna Teroristički napadi porasli za 25 posto

Ti su napadi sve smrtonosniji, dodaje se u izvješću: u 5.800 napada ubijena je barem jedna osoba, što je više nego godinu ranije.

Oko 45 posto zabilježenih terorističkih napada dogodilo se u Iraku, ističe se u izvješću. Taj bi podatak mogao politički naštetiti Bushovoj administraciji koja se sukobila s demokratskim Kongresom zbog financiranja rata u Iraku koji se ponajprije obrazlaže potrebom borbe protiv terorizma.

Neki dužnosnici koji su sudjelovali u pripremi tog dokumenta htjeli su umanjiti važnost njegovih zaključaka, tvrdi medijski koncern, ali će se on objaviti početkom idućeg tjedna, sukladno vremenskom planu koji je utvrdio Kongres.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene