Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Štakori i turisti ugrožavaju most Rialto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štakori opasno ugrožavaju poznati most Rialto preko kanala Grande u Veneciji, u čijim su se drvenim konstrukcijama naselile kolonije ovih glodavaca.

Općinske vlasti u Veneciji zabrinute su zbog te pojave i naredile su istragu o posljedicama, izvijestio je u četvrtak rimski list La Repubblica.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Štakori međutim nisu jedina opasnost poznatom mostu, čiju stabilnost ugrožava i 20 milijuna turista koliko ih godišnje prijeđe preko njega.

Stanje mosta već na prvi pogled izaziva zabrinutost. Stube na njemu oštećene su, smog oštećuje mramor a valovi u kanalu ugrožavaju mu temelje.

Općina nema novca za restauraciju mosta. Sva javna ulaganja trenutačno su usmjerena u izgradnju projekta brane Mose, koja bi grad trebala štititi od plime, izjavio je gradonačelnik Venecije Massimo Cacciari.

Most Rialto, koji lukom od 28,8 metara premošćuje kanal Grande, spada u najpoznatije građevine u Veneciji.

Odluka o gradnji mosta donesena je 1588., a gradnja je dovršena 1591.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene