Deset je osoba poginulo u nedjelju kada se privatni zrakoplov srušio na hangar prilikom polijetanja u Addisonu u Teksasu, a onda i zapalio.

Galerija


Dvomotorac Beechcraft BE-350 King Air je uzletio te je tada je naglo skrenuo lijevo i kada mu se spustilo lijevo krilo nakon čega se zabio u hangar.

Vezani članci Pad zrakoplova, Etiopija (Foto: Michael TEWELDE / AFP) Kupio je kartu za Boeing koji se srušio u Etiopiji: "Kasnio sam dvije minute na ukrcaj, vikao da me puste na let" Mjesto pada aviona marke Boeing u Etiopiji (Foto: AFP) Pronađene obje crne kutije iz Boeinga koji se srušio u Etiopiji

Zrakoplov, koji je potpuno uništen u požaru nakon pada, kretao je za Floridu. Nitko od deset osoba u avionu nije preživio, ali na tlu nitko nije ozlijeđen.

Dužnosnici su izjavili da je avion prilikom pada oštetio još dva aviona u hangaru. U avionu su, u trenutku pada, bila dva člana posade i osam putnika.

Privatni avion, prema prvim podacima, izgubio je jedan od motora odmah pri polijetanju. Avion je nekontrolirano skrenuo ulijevo i završio u hangaru.

Nacionalni odbor za sigurnost prometa provodi istragu o ovoj nesreći.(Hina,M.V.)