Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Aleksandar Vulin, srpski ministar unutarnjih poslova, pojavio se na televiziji sa šokantnim fotografijama.


Gostujući u emisiji Hit tvit na TV Pinku objasnio je kako su fotografije pronađene na mobitelima članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, poznatijeg pod nadimkom Velja Nevolja. Zločini su navodno počinjeni u kući u beogradskom naselju Ritopeku. 

Vezani članci Policija privodi Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja Detalji kuće strave u kojoj su zločinci ubijali i samljeli svoje žrtve: Pronađen DNK dvojice, ali gdje je još 11 nestalih? Aleksandar Vulin (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Srbijanski ministar uputio oštru poruku Hrvatskoj: "Iskrenost osude zločina ne mjeri se zakašnjelim obilascima grobova"

Fotografije prikazane u emisiji bile su djelomično cenzurirane i potpuno šokantne. Na njima se vide članovi klana s nepoznatom osobom. Vulin je objasnio kako je osoba "pred klanje". Vidi se i leš bez glave sa zabodenim noževima iz kojeg curi krv u kantu, ljudska stopala, prenosi N1 Srbija. Vulin je pokazao i fotografije paketa za koje je kazao da je u njima kokain te fotografije osumnjičenih na ljetovanju. 

"Sve (žrtve) su navijači Partizana, klali su ih drugi navijači Partizana, utvrdili smo identitet sve do jednog… (Fotografije) su njihovi trofeji, oni su se time hvalili", naveo je ministar unutrašnjih poslova, prenosi portal.

Vulin je usput dodao da medijski navodi da se tribina Patizana buni protiv Aleksandra Vučića i da skandira protiv njega predstavljaju "instruirano nezadovoljstvo kriminalne grupe".

Morbidne fotografije istovremeno su objavili brojni tabloidi i internetski portali u Srbiji.

Početkom veljače članovi klana Velje Nevolje uhićeni su i osumnjičeni za ubojstva, iznude, otmice i prodaju droge. Policija je tada pretresala više od 30 lokacija, među ostalim i stadione Partizana i Crvene zvezde. Tada su i objavljene i snimke iz kuće strave na Ritopeku u kojoj je, među ostalim, pronađen stroj za mljevenje mesa, kao i ljudski DNK u njemu.