Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Barikade izazvale nestašicu

Srpski mediji: Katastrofa na pomolu, Srbi na sjeveru Kosova nemaju hrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blokada administrativnih prijelaza na sjeveru Kosova izazvala je nestašicu prehrambene robe u trgovinama na sjevernom Kosovu, zbog čega Srbima koji tu žive preti ozbiljna humanitarna katastrofa, pišu srpski mediji.

Uslijed Kforove blokade na prijelazima Jarinje i Brnjak roba iz Srbije ne dolazi već skoro tri dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Braća Veselinović Srbija: Uhićen organizatori nemira na prijelazima s Kosovom Slika nije dostupna Tenzije, ali bez nasilja Kosovo: KFOR bez uspjeha pokušavao ukloniti blokade

Najveći problem zadaju nestašice kruha i mlijeka, a već se osjećaju i prvi skokovi cijena na tržnicama. Nitko na sjeveru Kosova nije očekivao ovakav rasplet događaja, zbog čega trgovci nisu unaprijed spremili zalihe hrane.

'Hrane nam već ponestaje. Opskrbljujemo se mlijekom iz Raške i Kraljeva, baš kao i kruhom. Mlijeka nema, a kruh za sada u malim količinama spremaju lokalni pekari. Narod, ipak, ne odustaje od svojih prava, bit će i dalje na barikadama dok se ne vrati stanje prije intervencije albanskih specijalaca', rekao je Gojko Milivojević za Press.

Srbi sa sjevera Kosova i dalje čvrsto drže barikade u mjestu Rudare kod Zvečana, u Zupču kod Zubinog Potoka i u blizini administrativnog prielaza Jarinje kod Leposavića. Kako je rekao načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, građani su odlučni da ne dozvole vozilima međunarodne misije da se kreću ovim dijelom Kosova.

'Bez obzira na prijetnje Kfora da će upotrijebiti silu i probiti barikade, protestirat ćemo do ispunjenja naših legalnih i legitimnih zahtijeva da se na prijelaze Brnjak i Jarinje vrati stanje koje je bilo prije odluke Prištine da specijalne jedinice ROSU preuzmu ta dva punkta. Nećemo dozvoliti da niti jedan dio Kforovih jedinica prođe kroz barikade. Budući da imaju helikoptere kojima prevoze Albance, carinike i policiju, helikopterima mogu i dostavljati hranu svojim vojnicima', rekao je Nedeljković za Press.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene