Srpski carinici su u suradnji s policijom u subotu na izlazu graničnog prijelaza Batrovci, spriječili krijumčarenje više od 21 kilograma heroina.

Galerija


Droga je bila skrivena u šupljinama krova automobila i u specijalnom bunkeru izrađenom u podu vozila, a otkrivena je na prijelazu Batrovci na granici s Hrvatskom.

Vezani članci Krivotvorene novčanice Drogom kupovao krivotvoreni novac pa ga trošio za plaćanje droge ili preprodavao po nižoj cijeni Policijski pas Aria (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Veliki uspjeh policijskog psa Aria: Nanjušila više od kilograma heroina i manje količine kokaina i marihuane

Volkswagen bugarskih registarskih oznaka se kretao prema Italiji, a za volanom je sjedio profesionalni vozač bugarske nacionalnosti.

U razgovoru s carinicima vozač je rekao da nema ništa za prijavu, no snimak sa skenera pokazao je na nepravilnosti ispod vjetrobranskog stakla i u šupljinama krova automobila te u zadnjem sjedištu.

Nakon što su carinici makli vijke s plastičnog dijela krova Volkswagena, otkrili su u njemu dva paketa heroina obljepljena zaštitnom trakom.

Skidanjem autoračunala ispod poklopca koji se nalazi pored motora brisača, pronađeno je još 12 takvih paketa.

Daljnjim pregledom, carinici su uočili nepravilnosti u izgledu vijaka na podu vozila.  Njihovim odvrtanjem otkriven je poklopac ispod koga se nalazio specijalno izrađeni bunker s još 26 paketa istog narkotika.

Pronađeno je ukupno 21.780 grama heroina. Droga je, zajedno s vozačem i automobilom, predana policiji.

Samohrani otac i njegovo petero djece u požaru su ostali bez svega