Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbin i Hrvatica uhićeni zbog trgovine ljudima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbin i Hrvatica, oboje krijumčari ljudima, zajedno su s još šest ilegalnih imigranata - kosovskih Albanaca, privedeni nadomak mađarske granice sa Srbijom, priopćila je mađarska policija.

Imigranti koji su granicu prelazili zajedno, otkriveni su zahvaljujući infracrvenim kamerama koje se koriste za nadzor granice. 

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Domagoj Mikić DOMAGOJ MIKIĆ NA GRANICI "Hrvati traže pomoć veleposlanstva, beba stara 12 dana čeka transfer za Zagreb''

Srbijanski državljanin i troje albanskih imigranata - dvije žene i jedno dijete, uhićeni su sinoć, nedugo nakon ulaska u Mađarsku. 

Ostali članovi grupe - tri sedamnaestogodišnja kosovska Albanca, odvezli su se s granice u automobilu sa srpskim registarskim tablicama kojima je upravljala jedna Hrvatica. Vozilo je policija zaustavila u obližnjem selu.

Kosovska Albanka i dijete podnijeli su zahtjev za status izbjeglica te su smješteni u prihvatnom centru u Bekescsabi na mađarskom jugoistoku. 

Trojica mladića čekaju u lokalnom prihvatilištu u Kiskunhalasu. Vlasti bi trebale utvrditi imaju li i oni pravo zatražiti izbjeglički status.

Mađarske vlasti uhitile su Srbina i Hrvaticu te protiv njih pokrenuli pravni postupak zbog trgovine ljudima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene