Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbin i Hrvatica, oboje krijumčari ljudima, zajedno su s još šest ilegalnih imigranata - kosovskih Albanaca, privedeni nadomak mađarske granice sa Srbijom, priopćila je mađarska policija.


Imigranti koji su granicu prelazili zajedno, otkriveni su zahvaljujući infracrvenim kamerama koje se koriste za nadzor granice. 

Vezani članci Liječnici KBC-a Rijeka Korona ne posustaje, bolnice se pune: Liječnici upozoravaju - "Uzimanje ovih lijekova na svoju ruku povećava smrtnost" Kanali puni vode prijete kućama uz mađarsku granicu na području Prekodravlja - 1 Usred toplinskog vala bore se i s poplavom: Iz Mađarske preko kanala došlo neuobičajeno puno vode

Srbijanski državljanin i troje albanskih imigranata - dvije žene i jedno dijete, uhićeni su sinoć, nedugo nakon ulaska u Mađarsku. 

Ostali članovi grupe - tri sedamnaestogodišnja kosovska Albanca, odvezli su se s granice u automobilu sa srpskim registarskim tablicama kojima je upravljala jedna Hrvatica. Vozilo je policija zaustavila u obližnjem selu.

Kosovska Albanka i dijete podnijeli su zahtjev za status izbjeglica te su smješteni u prihvatnom centru u Bekescsabi na mađarskom jugoistoku. 

Trojica mladića čekaju u lokalnom prihvatilištu u Kiskunhalasu. Vlasti bi trebale utvrditi imaju li i oni pravo zatražiti izbjeglički status.

Mađarske vlasti uhitile su Srbina i Hrvaticu te protiv njih pokrenuli pravni postupak zbog trgovine ljudima.