Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za gradnju energetske i prometne infrastrukture

Srbija zatražila od Kine kredit od 1,8 milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je zamolila Kinu za kredit od 1,8 milijardi dolara za gradnju energetske i prometne infrastrukture, priopćeno je u srijedu, istoga dana kad je i srbijanska središnja banka priopćila da je ukupna devizna štednja građana početkom studenoga premašila osam milijardi eura.

Kako je nakon razgovora sa zamjenikom kineskog ministra trgovine Yung Shanom na tiskovnoj konferenciji priopćio srbijanski ministar financija Mlađan Dinkić, molba kineskoj Eksim banci odnosi se na kredit koji bi Srbija iskoristila za već započete projekte autocesta i dogradnju termoelektrana.

Dinkić je rekao i da bi u ovim projektima zajednički sudjelovala srbijanska i kineska poduzeća. Kina je Srbiji donirala milijun eura, što će se iskoristiti za projekte socijalne skrbi.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

>> Dačić za svoju vladu traži povjerenje članica EU

Srbijanska središnja banka priopćila je u srijedu da je u 2012. godini devizna štednja građana povećana za oko 400 milijuna eura, i u studenome je premašila osam milijardi eura.

Dok srbijanska središnja banka porast štednje tumači kao rezultat povećanog povjerenja građana u banke, analitičari procjenjuju da, unatoč lošim gospodarskim uvjetima i malim plaćama, građani upravo u vrijeme krize poučeni krizom iz 90-ih godina, nastoje odvojiti što je moguće više novca za 'crne dane'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene