Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čak 18.000 torti, predviđenih za uništenje na kragujevačkom smetlištu, otuđeno je i vjerojatno prodano u Srbiji.


Postoje indicije da je 18.000 torti, odnosno četiri tone pokvarenih torti, za koje je inspekcija dala nalog za uništenje, završilo u uličnoj prodaji pred novogodišnje praznike, piše Mondo.

Vezani članci Policija traži muškarca s fotografija - 4 Prepoznajete li muškarca s fotografija? Policija ga traži zbog krađe u Karlovcu Ilustracija E, nećeš, razbojniče! Krao u trgovini pa napao zaštitara koji ga je uhvatio na djelu

Prema neslužbenim informacijama, torte su prodavane na ulici za oko 50 dinara (oko 4 kune).

Sada se sumnja da su radnici na deponiju u Jovanovcu otvorili rampu i tako omogućili preprodavačima da svojim vozilima uđu u deponij i otuđe torte.

'Na video nadzoru smo vidjeli da se nešto čudno događa. Kada se cijeli slučaj istraži do kraja i utvrdimo eventualnu odgovornost, protiv radnika će biti podnesene krivične prijave', rekao je Dejan Raonić, direktor kragujevačke 'Čistoće'.

FOTO Ne, nije moguće: Komad torte naplaćuju 45 kuna?!

Istragom će biti utvrđeno tko je dojavio preprodavačima da se na deponiju nalaze torte koje treba uništiti, a koje su inače bile namijenjene za izvoz u Zapadnu Europu.

Inspekcija je ustvrdila da su torte za otpad jer se tvornici u kojoj su napravljene, pokvario zamrzivač i stoga je bila upitna kvaliteta namirnica od kojih su načinjene.

'Za tu vrstu otpada napravimo rupu u zemlji i zakopamo pokvarenu hranu. Međutim, ove torte nisu završile u rupi', rekao je Raonić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook