Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Srbija nije kriva za odgodu razgovora o Paneuropskom naftovodu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar rudarstva i energetike Aleksandar Popović osporio je u petak navode rumunjskog tiska da su razgovori o Paneuropskom naftovodu (PEOP), koji su se trebali održati u Bukureštu, odgođeni "zbog političke nestabilnosti u Srbiji", te da je odgodu tražila Rumunjska zbog summita NATO pakta koji se održava od 1. do 4. travnja u Bukureštu.

"Razgovori o PEOP-u su trebali biti održani neposredno prije NATO summita, pa je rumunjska strana zbog mjera sigurnosti za organiziranja tog summita zamolila da se razgovori održe nakon 14. travnja", kazao je Popović agenciji Beta, dodajući da činjenica da će se razgovori i PEOP-u održati prije izvanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji zakazanih za 11. svibnja, dokazuje da odgoda razgovora u Bukureštu "nema baš nikakve veze s time da u Srbiji postoji tehnička vlada".

Pročitajte i ovo Eksplozija na zapadu Ukrajine Puknuće naftovoda VIDEO Veliki požar u zapadnom dijelu Ukrajine zbog puknuća naftovoda Rishi Sunak mijenja mjeru Sunak odgodio britansku zabranu prodaje benzinskih vozila: "Riskiramo gubitak podrške britanskog naroda"

Rumunjski tisak u petak je objavio da je potpisivanje sporazuma u Bukureštu o udruživanju kompanija iz Rumunjske, Srbije, Hrvatske i Italije koje će graditi PEOP odgođeno "zbog političke nestabilnosti u Srbiji".

Paneuropski naftovod, dužine 1400 kilometara i godišnjeg kapaciteta od 60 do 90 milijuna tona nafte, trebao bi prolaziti kroz Rumunjsku, Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju do Italije (Konstanza-Pančevo-Omišalj-Trst). Njime bi se transportirala nafta iz istočne zone Crnog mora na europsko tržište.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene