Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samo u Pirovcu pored Šibenika, ima između 600 i 650 privatnih apartmana građana Srbije koji su im oduzeti, kažu u Udruženju 'Vojvodina'.


Predsjednica udruženja državljana Srbije, 'Vojvodina', kojima su oduzeti privatni apartmani na hrvatskom primorju, Katica Bengin optužila je državne organe u Srbiji da ne preduzimaju ništa kako bi građanima ta imovina bila vraćena.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Zbog nepridržavanja mjera, pogoršana situacija u Srbiji: ''Treba nam više cijepljenih'' Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Problemi u regiji: U Srbiji više od 4000 novozaraženih, znatan rast i u BiH. Sloveniji nedostaje cjepiva

Katica Bengin je u autorskom tekstu za portal Autonomija navela da su se ministarstva pravde i vanjskih poslova Srbije oglasila nenadležnim i uputila građane na međunarodne institucije.

Objasnila je da ti građani već dva desetljeća vode 'skupe, duge i neizvjesne' sporove pred pravosudnim organima Hrvatske i traže povrat svojih apartmana koji su im "'oduzeti, odnosno preprodani', bez njihovog znanja i saglasnosti tijekom ratova na prostoru bivše Jugoslavije 90-tih godina prošlog stoljeća.

Ona je navela da samo u Pirovcu pored Šibenika, ima između 600 i 650 'uzurpiranih' privatnih apartmana građana Srbije, piše B92.