Obavijesti Video Pretražite Navigacija
META - PIROVAC

Srbi traže da im Hrvati vrate apartmane na obali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo u Pirovcu pored Šibenika, ima između 600 i 650 privatnih apartmana građana Srbije koji su im oduzeti, kažu u Udruženju 'Vojvodina'.

Predsjednica udruženja državljana Srbije, 'Vojvodina', kojima su oduzeti privatni apartmani na hrvatskom primorju, Katica Bengin optužila je državne organe u Srbiji da ne preduzimaju ništa kako bi građanima ta imovina bila vraćena.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Katica Bengin je u autorskom tekstu za portal Autonomija navela da su se ministarstva pravde i vanjskih poslova Srbije oglasila nenadležnim i uputila građane na međunarodne institucije.

Objasnila je da ti građani već dva desetljeća vode 'skupe, duge i neizvjesne' sporove pred pravosudnim organima Hrvatske i traže povrat svojih apartmana koji su im "'oduzeti, odnosno preprodani', bez njihovog znanja i saglasnosti tijekom ratova na prostoru bivše Jugoslavije 90-tih godina prošlog stoljeća.

Ona je navela da samo u Pirovcu pored Šibenika, ima između 600 i 650 'uzurpiranih' privatnih apartmana građana Srbije, piše B92.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene