Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nepodnošljiva sramota'

Žene u crnom od Srbije traže ispriku i povrat imovine prognanim Hrvatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija Žene u crnom pozvala je vlasti u Srbiji na ispriku Hrvatima koji su na današnji dan prije 20 godina prognani iz srijemskog sela Hrtkovci.

U priopćenju udruge, koje prenosi srpska agencija Beta, Žene u crnom  su pozvale vlasti da se prognanim Hrvatima vrati oteta imovina.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

>> Srbiji ide najviše novca za povratak izbjeglica u regiji

Žene u crnom su u priopćenju pozvale i da se javno iznese istina, poglavito brojke o protjeranim Hrvatima te okolnostima koje su pratile taj sumani poduhvat. 'Dva desetljeća nakon početka te nepodnošljive sramote za jedan narod, u Srbiji smo suočeni s ignoriranjem činjenice da je etničko čišćenje provedeno na teritoriju države u kojoj nije bilo ratnih djelovanja', stoji u priopćenju.

Ujedno prozivaju i da nitko od sudionika iseljavanja Hrvata do danas nije odgovarao, iako je riječ o brojci od 30.000 osoba. Ujedno je veliki broj građana hrvatske nacionalnosti ostao bez svoje imovine, a da niti jedan zahtjev do danas Srbija nije riješila, dodaju Žene u crnom. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene