Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ina Ševčenko (22), jedna od osnivačica ukrajinske feminističke skupine FEMEN, najavila je 'seksualni napad' na predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinija.


Članice organizacije proslavile su se posljednih mjeseci brojnim akcijama protiv prostitucije koja je doživjela procvat tijekom Europskog prvenstva kojem je Ukrajina domaćin zajedno s Poljskom. Djevojka i žene iz FEMEN-a golih su grudi prosvjedovale u brojnim prilikama prije i tijekom Eura i nemaju namjeru prestati iako gotovo redovito završe s policijskim lisicama na rukama.

>> Ukrajinke toplesom na pehar!

Vezani članci Slika nije dostupna 'Jedno jutro na prozor mi je pokucala tajna služba' Slika nije dostupna Zavirite na trening najpoznatijih 'toples aktivistkinja'!

'Jake smo i možemo se braniti od policije. Europsko prvenstvo je pretvorilo Ukrajinu u bordel. Mnoge lijepe, ali neobrazovane žene moraju se prodavati', kazala je Ševčenko za Bild.

Planirale smo omesti svaku utakmicu na Euru. Nije nam uspjelo, ali još uvijek planiramo akciju protiv Platinija. Seksualni napad', dodala je Ševčenko, ne otkrivši, dakako, detalje 'napada' na prvog čovjeka europskog nogometa, prenosi Totalsport.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.