Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Špirić: Odluke o provedbi izbora u skladu su sa zakonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u ostavci Nikola Špirić izjavio je kako su tijela vlasti njegove zemlje odluku o načinu provedbe izbora za Sabor Republike Hrvatske na teritoriju BiH donijele sukladno zakonu.

Špirić je također istaknuo kako ne misli da je glasovanje građana BiH za vlasti druge države praksa koja je dobra za BiH.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

Špirić je novinarima u Sarajevu potvrdio kako je primio pismo
predsjednika Socijaldemokratske partije BiH Zlatka Lagumdžije, u kojemu se tvrdi kako je na nedopušten način povećan broj glasačkih mjesta na kojima će građani BiH s hrvatskim državljanstvom moći glasovati na predstojećim izborima za Sabor RH. 

>> Lagumdžija traži poništenje odluke o 124 biračka mjesta u BiH

>> 'Preispitati suglasnost za glasovanje državljana RH u BiH'

Lagumdžija je za navodno nezakonito trostruko povećanje broja biračkih mjesta, u odnosu na ranije izbore za predsjednika RH, optužio ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja, a od Predsjedništva BiH i Vijeća ministara je zatražio da Alkalajevu odluku ponište.

Premijer Špirić nije komentirao konkretne navode iz Lagumdžijina pisma kazavši tek kako je Vijeće ministara BiH svoje odluke o provedbi izbora za Sabor RH donijelo temeljem zakona.

Najavio je kako će se navodi iz Lagumdžijina pisma ispitati te će mu biti proslijeđen odgovor.

Špirić je, međutim, naznačio kako mu se ne sviđa praksa po kojoj građani BiH sudjeluju na izborima za tijela vlasti susjednih država.

'Bude li BiH poligon za izbore u Hrvatskoj i Srbiji, onda će biti malo Bosne i Hercegovine', kazao je Špirić.

Bosanskohercegovački premijer ranije je osudio i isticanje
predizbornih plakata s likom predsjednika HDZ Ive Sanadera na području BiH. Špirić je izjavio kako ga to neugodno podsjeća na politiku 'Hrvatska do Drine'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene