Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U blizini Kaira

Spektakularno: Otkrili grobnicu faraonske princeze!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheolozi su u Egiptu otkrili 4.500 godina staru grobnicu faraonske princeze. Na tom mjestu vjerojatno se nalazi još do sada neotkrivenih grobnica.

Mohammed El-Bialy, koji vodi odjel za istraživanja u egipatskom ministarstvu antikviteta rekao je da je grobnica princeze Shert Nebti okružena grobovima četiri visoko rangirana dužnosnika iz pete dinastije koja datira oko 2.500 prije Krista. Nalazište se nalazi u kompleksu Abu Sir u blizini piramide Saqqara, javlja AP.

Pročitajte i ovo Video rekonstrukcije piramide izazvao bijes javnosti Burne reakcije Snimka obnove egipatske piramide izazvala bijes javnosti: Zbog spornog videa zaustavljena velika rekonstrukcija Slika nije dostupna Pomoći će turizmu Arheološka utopija 2017: Pronašli 17 mumija, 3700 godina staru grobnicu i kipove faraona

'Iskopavanja su u tijeku', potvrdio je El-Bialy dodavši još da su u ranoj fazi. Ali, ono što je za sada vidljivo, a to su natpisi na stupovima, ukazuje na to da je princeza bila kćer kralja Men Salboa.

>> Nakon 4.500 godina Sunčev brod će ugledati svjetlo dana!

'Ona je kćer kralja, ali samo je njezina grobnica ondje, okružena s četiri dužnosnika, pa je pitanje hoćemo li uskoro otkriti i druge grobnice oko njezine. Ne znamo ništa o njenom ocu, kralju, ili njezinoj majci, ali nadamo se da će buduća otkrića odgovoriti na ova pitanja', kaže El-Bialy. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene