Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra sporije napreduje

Španjolski vatrogasci napreduju na Kanarskim otocima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski vatrogasci uz pomoć povoljnih vremenskih okolnosti su u srijedu napredovali u borbi protiv požara, koji je uništio više od 4.000 hektara vegetacija na malom otoku La Gomera.

'Pad temperature i promjena smjera vjetra pridonijeli da vatra sporije napreduje i lakše ju je obuzdati', objasnila je glasnogovornica snaga za hitne intervencije na Kanarima Carmina Lorenzo.

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje"

>> Vatrena stihija u Španjolskoj odnijela dva života

Četiri protupožarna zrakoplova i tri helikoptera u srijedu su se i dalje aktivno borili s vatrom, koja je izbila 4. kolovoza, koji je bio stavljen pod kontrolu, pa zatim ponovno buknuo u petak uz pomoć visokih temperatura, vjetra i nedostatka vlage.

Ukupno je više od 4.000 hektara izgorilo na otoku, od kojih nekoliko stotina u nacionalnom parku Garajonay, koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene